Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

10 Mattrengöringstips

Tipsen i den här artikeln, om de implementeras, hjälper dig att rengöra dina mattor på rätt sätt. De hjälper dig att skydda dina mattfibrer från extremt slitage. Som ett resultat kommer de att klara tidens test. Låt oss kolla 10 tips som kan hjälpa dig.

1-Regelbunden dammsugning

Om du inte har ett hektiskt schema kan du dammsuga varje vecka. Men om du har barn och husdjur, se till att du dammsuger dagligen. Denna praxis håller dina mattor i bra skick eftersom de inte har jord och damm på sig. Dessa två element är ansvariga för att förstöra mattfibrerna.

2-Hantera spill

Om du inte har någon hemlagad fläckborttagare kan du använda pappershanddukar för att hantera spill.

3-Blotting

Att gnugga fläckarna kommer att göra det svårare för dig att ta bort dem senare. Se därför till att du tar bort dem så snart du kan. Kraftig gnuggning sprider fläckarna ytterligare.

4-Ta bort ljusvax

Ett annat element som kan orsaka slitage är ljusvaxet. Det är inte en bra idé att använda sax för att ta bort det färgade vaxet. Istället bör du använda en trubbig kniv för att ta bort vaxet. Alternativt kan du lägga några pappershanddukar på vaxet och sedan köra ett strykjärn över det. Det är det enklaste sättet att hantera ljusvaxet.

5-Fläckborttagningsmedel

Du kan göra din egen fläckborttagare. Du kan till exempel använda en blandning av vit vinäger och bakpulver. Professionella mattrengörare säljer fläckborttagare som är säkra och effektiva. Se till att du använder en produkt av god kvalitet.

6-Överdriven användning av vatten

Om du vill hyra en rengöringsmaskin, se till att du inte använder för mycket vatten. Det är bättre om du använder vatten sparsamt. Korrekt ventilation krävs också. Mattor som är för våta tenderar att krympa och producera hemsk lukt.

7-Kvalitetsmattor

Tar du av dig skorna innan du går in i ditt hus? Om du inte gör det, se till att du placerar mattor av god kvalitet utanför dina huvuddörrar. Även om det är en enkel metod, kommer det att hålla dina mattor säkra från smuts och smuts.

8-Fiberidentifiering

Generellt är syntetiska mattor starkare än mattor, orientaliska eller ullmattor. Om du äger ullbaserade mattor föreslår vi att du inte använder en hyresmaskin eller mattor. Denna metod kan orsaka en hel del skador på dina mattor.

9-Professionell rengöring

Om du får dina mattor rengjorda av en professionell kan du förlänga deras livslängd förutom att spara mycket pengar. Dessutom kommer professionell rengöring att få dina mattor att se bra ut hela tiden. Regelbunden rengöring förbättrar också luftkvaliteten i ditt hus.

10-Mattskydd

Med kvalitetsmattaskydd kan du skydda dina mattor mot fläckar och spill. De kommer också att göra det lättare för dig att ta bort fläckar. Dessutom kommer skydd att göra det lättare för dig att hålla torr mark borta från fibrerna.

Kort sagt, om du vill skydda dina mattor och rengöra dem på rätt sätt, se till att du följer tipsen i den här artikeln.