Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

12 saker att veta om Mattrengöring

Mattor, där i alla våra hem. Naturligtvis är det givet att du någon gång kommer att göra lite mattrengöring. Här är 12 saker att veta om mattrengöring som gör ditt liv enklare.

1. Giftigt

De flesta produkter på marknaden för mattrengöring är säkra och har en minimal påverkan på miljön. Vissa av mattornsprodukterna innehåller dock giftiga kemikalier som kan vara farliga för den som använder dem såväl som andra människor i huset eller husdjur. Så se till att läsa etiketterna noggrant innan du använder dem. Försök alltid att välja en produkt med så lite kemikalier som möjligt och på det mildaste kan du hitta det som fungerar.

2. Rengör ofta

Det är alltid bäst att rengöra dina mattor regelbundet. Om du inte rengör mattorna regelbundet måste du använda en starkare kemisk produkt, eftersom smutsen kommer att mala sig djupare i mattan och det blir svårare att lyfta. Att rengöra dina mattor regelbundet är lättare för miljön, din hälsa och det kommer att hjälpa till att förlänga mattans livslängd.

3. Var försiktig

Läs etiketterna noggrant. Inte bara på produkten utan på all dokumentation som medföljer mattan. Om du använder fel produkt eller en produkt med starkare kemikalier än din matta kan hantera kan du skada mattan.

4. Hyra proffsen

Om du inte är bekväm med att rengöra dina mattor själv eller om du inte kan bry dig om att hyra en mattrengöringsmaskin, dra hem och komma till jobbet, anställ sedan proffsen! Det finns många proffs som rengör dina mattor till en mycket rimlig avgift och ger dig en garanti för det arbete de utför.

5. Installation

Om du lägger till nya mattor är chansen att du gör det beror på att du vill att de ska se tilltalande ut och accentuera rummet samtidigt som de ger funktionalitet. Om du installerar mattan dåligt eller installerar fel typ av matta för området kommer du att ha högre underhållskostnader och mattorna måste rengöras oftare. Så se till att du väljer rätt mattor. Regelbunden dammsugning och plockborttagning kommer också att sänka dina underhållskostnader.

6. Rätt underlag

Underlaget är viktigare än du kanske tror och är direkt relaterat till mattrengöring. Du måste matcha underlaget till den typ av matta du ska installera. Mattan bör inte placeras i områden där vatten, kemikalier eller svåra att rengöra produkter kan spillas på mattan. Kök, kopierum, förvaringsskåp och ingångar till byggnader är inte ett bra ställe att placera mattor på, eftersom kostnaden för mattstädning blir hög. Dåligt underlag påverkar hur fläcken tränger in i mattan och hur svår fläckborttagning blir.

7. Stoppa det värsta

Den värsta nedsmutsningen på dina mattor kommer utifrån. Så om du stannar utanför marken från att komma i kontakt med din matta kommer du att minska mängden kemiska rengöringsmedel du måste använda. Placera en stor promenadmatta vid alla ingångar utifrån. Varje dag bör du dammsuga mattorna, detta förhindrar att marken kommer in i mattan. Be besökarna ta bort sina skor så att de inte drar den lösa smutsen över mattorna.

8. Dammsug ofta

Tro det eller inte dagligen dammsuga med en bra dammsugare som har bra sug och ett krafthuvud med en borst av kraftstång hjälper till att eliminera jorduppbyggnad och minska antalet gånger du behöver matta rengöring utförs. Det beror på att smutsen plockas upp innan den har en chans att komma in och smutsa in mattan.

9. Inga drycker

Begränsa de platser du tillåter barnen att dricka och stökigt mat. Om du har små barn, få dem att sitta medan du dricker. Om du verkligen är orolig för att minska färgningen, låt inte någon familjemedlems familj dricka eller bära läsk, kaffe eller andra livsmedel över mattan.

10. Handla snabbt

Om du kan reagera på utsläppet omedelbart och eventuella fläckar du ser med en bra fläckborttagare hjälper du till att förhindra att fläckar blir permanenta och det kommer att spara att du behöver använda en mattor. Var försiktig med vad du använder för att ta bort fläckar, för om du använder fel kemikalier kan du smeta fläcken och sprida den längre och djupare i mattan. Försök alltid med klart kallt vatten och blotting med en trasa för att ta bort fläcken och gå bara vidare till en starkare produkt som en sista utväg.

11. Giftiga kemikalier

Du bör känna till att rengöringsprodukter för mattavlägsnande innehåller några av de farligaste kemikalierna som finns i rengöringsprodukter. Om du använder dessa produkter, se till att du använder handskar och använder rengöringsmedlet enligt tillverkarens anvisningar. Undvik alla typ 4 fläckborttagare eftersom de innehåller tetrakloreten som är mycket giftigt för människor och husdjur.

12. Ångrengörare

Ång- eller roterande rengöringsmedel för mattor använder ganska milda produkter så de är ett utmärkt val.  Om du använder denna typ av rengöringsmedel måste du vara försiktig med det du mättar inte mattan med varmt vatten, för om det gör tar det längre tid att torka och kan leda till skada på mattan.

Några av de rengöringsmedel som levereras med maskinerna som du hyr i den lokala butiken är mycket giftiga, så se till att rummet eller rummen du arbetar i har en god tillgång på frisk luft. Var noga med att hålla bort barn och husdjur från de nyligen rengjorda mattorna tills de är torra eftersom det alltid finns rester kvar på mattorna som kan vara skadliga för barn eller husdjur. Låt alltid mattorna torka helt och dammsug sedan direkt efter det är torrt för att avlägsna kvarvarande föroreningar.

Dessa 12 saker att veta om mattrengöring som gör ditt liv lättare mycket lättare och håller dig på toppen av mattan rengöring spel.