Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

14 Bästa skötsel- och rengöringstips för trägolv

Trägolv kan ge ditt hem värde, för att inte tala om att det kan vara en rik och ljus touch till ditt heminredning. Men så vackert som det är, är trägolv mottagliga för elementen, och för att hålla ditt golv glänsande i flera år att behålla finns det några viktiga tips att tänka på:

1. Håll fukt borta

Om ditt golv har en bra yta, kommer det att vara mer motståndskraftigt mot vatten än de med ingen eller liten kvarvarande yta. ändå är vatten den största fienden för alla naturliga trägolv. Det kan orsaka skeva och spruckna brädor, och av den anledningen är det bästa du kan göra för ditt golv att hålla bort fukten. Gör detta genom att snabbt rengöra spill med en lätt fuktad trasa och genom att inte installera trägolv på en fuktig plats, som badrummet, till att börja med.

2. Sopa regelbundet

Smuts och grus kan byggas upp snabbt på golv, och dessa kan lätt repa ytan på trägolvet, så försök att sopa ditt trägolv med en mjuk borste en gång varje dag eller två.

3. Dammsug varje vecka

Av samma anledning som nämnts ovan bör du dammsuga ditt golv ungefär en gång i veckan. Men se till att du använder en borstfäste så att en vakuumstång inte slår bort golvet.

4. Använd endast svagt våta moppar

Kommer du ihåg trägolvets fiende nummer ett? Det stämmer, vatten, det är därför som moppen ska vara någonsin så lite fuktig när du moppar.

5. Endast tillverkare rekommenderade rengöringsprodukter

När du använder rengöringsprodukter speciellt för trägolv, använd endast tillverkarens rekommenderade produkter. Trägolv har olika ytor, vissa vaxbaserade, vissa vattenbaserade och till och med andra. Vissa rengöringsprodukter reagerar olika med olika typer av trägolv.

6. Placera dynor under möbler

Tunga bucklor kan vara nästan omöjliga att komma ut med slipning, och ju mer du slipar golvet desto tunnare blir det, så det är en bra idé att skydda golvet genom att placera dynor under alla möbler.

7. Dra inte möbler eller tunga föremål

När du flyttar tunga föremål som möbler över golvet, var noga med att lyfta dem snarare än att dra dem över den, eftersom det kan orsaka bucklor och repor.

8. Försök att undvika höga klackar eller tunga skor på trägolv

Dessa, särskilt klackar, kan orsaka bucklor och stick i trägolv.

9. Placera mattor eller mattor i områden med hög trafik

Dessa hjälper till att skydda golvet från överdriven korn och även från bucklor och repor.

10. Placera mattor framför ingångarna

Ingångar är områden med tung smuts; mycket av det som fanns på skorna från utsidan lossnar vid ingången, så skydda trägolvet från smuts och smuts genom att placera mattor i dessa områden.

11. Dammsugare, mattor och mattor ofta

Grus kan byggas upp på mattor och matta och så småningom ta sig ner till golvet, så se till att dammsuga dessa områden ofta och se till att också komma under.

12. Använd endast tillverkarens rekommenderade golvreparatörer

Du vill använda golvreparatörer som rekommenderas av tillverkaren för att ta hand om repor och bucklor. Använd dessa av samma skäl som vi nämnde för att använda tillverkare rekommenderade rengöringsmedel – alla golv är olika och de kräver olika produkter.

13. Använd tillverkarens rekommenderade procedurer och produkter för vaxning och polering

Samma sak gäller vax och buffertar – ta reda på vilka som passar just ditt golv.

14. Skydda ditt golv från solen

Naturligt trägolv som sitter i direkt sol mycket länge tvättas vanligtvis, så det är en bra idé att placera mattor över dessa fläckar, eller att använda persienner eller rena gardiner.

Att hålla ditt trägolv rent kommer att hålla det vackert och se till att du har det länge – så att du kan njuta av det i många år och år framöver.