Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

15 tips och knep för ett super rent hem

Vi hatar alla att städa – ja, de flesta av oss – så det är ingen överraskning att vi ofta letar efter sätt att göra det enklare och enklare. Tack och lov finns det några sådana sätt – här är minst 15!

Oavsett om du ständigt städar ditt hem eller bara behöver göra det för att du förväntar dig besökare, kan dessa enkla tricks göra processen mycket snabbare och mindre smärtsam.

Du sparar också pengar på en mängd värdelösa rengöringsprodukter. Utan vidare, här är våra billiga och enkla hack för ett super rent hem.

1. Rengöra mixern

Fyll mixern med varmt vatten och en droppe diskmedel, sätt sedan på den i flera sekunder och lämna den och skölj sedan ut den med varmt vatten. Det betyder inte att du inte ska använda din svamp efter det – men kom ihåg; praktiskt taget allt runt huset kan rengöras med en svamp.

Naturligtvis måste du nu rengöra själva svampen eftersom den kan hålla fast på många bakterier, särskilt efter att den har varit i diskbänken länge. För att rengöra den enkelt, lägg den i mikrovågsugnen i en halv minut för att bli av med bakterierna (och se till att du väntar några minuter innan du tar ut den eftersom den är varm).

2. Använd torktumlare

Även efter att de har använts är torktumlare magiska. Du kan använda dem för att buffra vattenfläckar från speglar och duschdörrar, torka golvbrädor och rengöra köksinredningar. Vi rekommenderar att du lägger till lite ättika för att bli av med hårda vattenfläckar – de kan göra mirakel för armaturer som köksblandare.

3. Hur man rengör luftventiler

Om du har försummat dem är dina ventiler troligen fulla av smuts och damm. Detta skickar damm in i rummen och hindrar den smutsiga luften från att fly. Använd först ett mjukt vakuumborstverktyg för att försöka bli av med dammet.

Om det inte fungerar, blötlägg en trasa med något tvättmedel du har runt huset och linda den runt en smörkniv. Detta kommer att göra ventilationsöppningarna knarriga.

4. Rengör persienner med vinäger

Det finns en anledning till att våra mormor alltid hade ättika och bakpulver runt huset. Vinäger har ett brett utbud av applikationer, från rengöring av hårda vattenfläckar, som nämnts ovan, till rengöring av persienner.

Dina persienner kan lätt bli smutsiga och dammiga, så här är en snabb lösning – kombinera lika delar vatten och vinäger i en skål och få en trasa att lägga över handen. Detta är viktigt eftersom vinäger kan skada huden. Doppa trasan i mixen och kör den över varje persienn för att ta bort smuts eller damm.

5. Hur man rengör duschen i ett ögonblick

Du kan också rengöra duschen med vinäger – trots allt vill du inte spendera hela dagen i badrummet. Fyll bara en skålstav med halvtvål och halv vinäger och börja skrubba. Du kan också använda en tandborste eller svamp för detta, med samma lösning.

6. Använd bakpulver för renare tyger

En kopp bakpulver gör underverk – du tror inte hur bländande vita dina kläder blir. Lägg bara i tvättmaskinen innan du tvättar och tillsätt lite salt för att ta bort tygfläckar.

7. Rengör soffan snabbt

Du kan också använda bakpulver för att rengöra soffan. Det hjälper till att bli av med kvarvarande dofter och fläckar på alla typer av tyg. Damma först soffan och strö sedan bakpulver på det område du vill rengöra.

Efter cirka 15 minuter, dammsug bakpulver med borstfästet på din dammsugare.

8. Hur man rengör rostfritt stål

Vitvaror i rostfritt stål blir alltid fläckade. Få en mjuk trasa och lite spritalkohol för att få dem att lysa.

Alternativt kan du använda diskmedel och vatten för att rengöra ytan och gnugga in lite olivolja (några droppar kommer att göra) för att få stålet att lysa. Baby- eller mineralolja på en andra trasa fungerar också.

9. Hur du rengör datorn säkert

Använd aldrig aceton, etanol, ammoniak, toluen eller metylklorid i närheten av din dator. Undvik också hårda kemikalier och pappersprodukter och spraya inte något direkt på skärmen.

Det bästa sättet att rengöra din dator? Doppa lite vit vinäger på en mikrofiberduk och skrubba tangentbordet ordentligt. Rengör sedan smutsigare områden med en bomullspinne blöt i ättika.

Ta en mikrofiberduk och torka försiktigt i en cirkelrörelse för att rengöra skärmen. Applicera en blandning av vinäger och vatten vid behov, försiktigt.

10. Irriterande fettfläckar

Blanda alkohol och salt i förhållandet 4: 1 för att rengöra fettfläckar från mattor eller andra ytor. Gnid bara blandningen i fläcken och låt ytan torka. Dammsug eventuellt återstående salt upp vid behov.

11. Använd tejp för att rengöra damm, smuts och smulor

En stark tejp hämtar smulor, damm och smuts var som helst i huset – tyger, lampskärmar, du säger det.

12. Rengör sneakers med tandkräm

Använd tandkräm och en gammal tandborste för att få de vita delarna av dina skor att se ut som nya igen – det här fungerar verkligen bra! Jag får alltid frågan om jag just köpt ett nytt par.

13. Rengöring av brända diskar

vi vet hur irriterande brända kokkärl och krukor kan vara. Återigen kommer bakpulver och vinäger till undsättning. Fyll den brända skålen med vatten och en kopp vit vinäger, koka blandningen och tillsätt sedan två tmatskedar bakpulver. Vänta tills den har svalnat och torka bara bort de brända sakerna.

14. Använd en torr trasa eller kvast för att sopa bottenplattor

Om du inte har rengjort bottenplattan på ett tag, svep av dammet med en kvast eller torr trasa och dammsug sedan upp området. Avlägsna kvarvarande smuts eller damm med en våt trasa eller strumpa.

15. Det bästa sättet att rengöra trägolv

Du kan rengöra trägolv med en svamp och en hink med vatten med lite diskmedel. Använd en våt trasa för att ta bort eventuella kvarvarande tvålrester när du är tvättad.

Slutsats

Ett sista tips – använd en svamp för att få bort fläckar från brickor efter att du har dammsugat dem. Alternativt kan du få en hink med vatten, en trasa och lite lätt rengöringsmedel och börja skrubba.

Se till att du tvättar trasan och byter vatten då och då. Om inte, skjuter du bara mer smuts runt. Använd en tandborste för att få riktigt tuffa fläckar.