Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

3 Återkommande rengöringsarbete som du inte får glömma

Varje hushåll är unikt genom att det skapar specifika krav på städning som måste uppfyllas. Om du till exempel bor ensam kan du förmodligen komma undan med att göra vissa sysslor mindre ofta än andra. Hur som helst, kommer du att upptäcka att vissa rengöringsuppgifter inte kan göra med förseningen, eller snarare inte bör ignoreras i mer än en vecka.

Det är helt upp till dig att dela upp din tid och ta itu med var och en av följande när det bäst passar dig. Professionella städare är överens om att skjuta upp dem i mer än en vecka kommer att lämna en enorm röra på dina händer. Implementera ett system och se till att var och en av dessa görs för veckan:

Dammsugning – om du inte vill att damm ska byggas på mattan, mattor och i stort sett alla. andra områden i ditt hem, kommer du att göra det bra att dammsuga varje vecka. Det här jobbet är så viktigt av flera skäl, och det mest anmärkningsvärda är det hälsosamma problemet. Damm består av olika allergener och föroreningar som kan påverka din hälsa allvarligt. Det kan inte bara utlösa allergier utan också leda till andningsbesvär. En extra fördel med frekvent dammsugning är att den tillför år till livet för alla mattor och golv. Här är några smarta dammsugningstips som du kan tänka på:

a) Gör några passeringar över varje sektion av mattan. Det är det enda sättet att se till att du tar bort smuts och damm och inte bara lämnar det i fibrerna.
b) Glöm inte att dammsuga under möbler då och då. Damm ackumuleras också där.
c) Dammsug inte med en full påse / kapsel. Dammsugare med påsar ska tömmas två tredjedelar av vägen, medan dammsugare ska tömmas efter varje rengöring.

Dammning – golvet är inte det enda området i ditt hem som samlar mycket damm. Nästan alla andra ytor blir dammiga med tiden. För att förhindra detta bör du satsa lite veckovis. Naturligtvis är det omöjligt att göra en full dammning av platsen varje vecka, men du kan åtminstone ta itu med de mest frekventa områdena. Se till att du är metodisk i ditt tillvägagångssätt för att inte glömma ett område. Så här kan du lättare ta itu med det här jobbet:

Börja alltid från topp till botten. På så sätt förhindrar du att damm sätter sig på redan rengjorda områden.

Du kan använda en dammsugare. Du behöver inte hantera damm manuellt när du har en dammsugare.

Använd inte fjäderdamm. Dessa är ändå inte särskilt effektiva.
Spotrengöring – för alla de områden som ofta används, kräver de veckovis uppmärksamhet. Att vara lite förebyggande håller platserna i anständig form. Några artiklar som kräver veckovård är:

Ingång / altandörrar
Utomhusmattor
Köksutrustning
Soptunna
Kök och handfat
Sängkläder i alla rum

Det här är de tre städuppgifter du måste ta itu med varje vecka. Om du gör det ser du till att ditt hem är välskött och att det inte finns någon risk för din hälsa.