Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

4 Effektiva lösningar för att rengöra badkaret

När det gäller rengöring av badrummet betraktas badkaret alltid som den viktigaste sysseln att ta itu med. Det tar en central plats i rummet och ser troligen mycket användning. Du vill antagligen ta en lång stund i badrummet efter en hård dag på jobbet, men det kommer knappast att kännas lika behagligt om badkaret är smutsigt.

Vad du måste tänka på är att badkar av olika material kräver ett annat sätt att rengöra. Till exempel klarar emaljbad inte bra med starka syra- och blekmedel. Akrylkar kan skadas om du är för kraftig med några slipande verktyg. Porslinskar är de mest hållbara och klarar sig bra med nästan vilken rengöringslösning som helst. Vad du kan använda för att rengöra badkaret, läs vidare för några rekommendationer:

1-Kommersiell lösning – om du inte är säker på hur du gör din egen rengöringslösning är det en bra idé att få en speciellt formulerad produkt. Marknaden är full av alla typer av rengöringslösningar, varav vissa är avsedda att hantera specifika typer av badkar. En snabb promenad till affären avslöjar många märken som kan hjälpa dig med vattenstämplar, kalk och tvålavskum. För hårda fläckar kan du behöva använda starkare kraft, till exempel en blekbaserad produkt. Detta gör underverk på ljusa och vita badkar och till och med gammal emalj. Du bör testa på ett litet område först, bara för att vara säker på att det inte finns någon fara.

2-Bakpulver – bakpulver är en universell lösning som fungerar bra på gamla emaljbadkar. Sättet du använder det är genom att blanda två delar bakpulver med en del väteperoxid och applicera på alla otäcka fläckar. Låt den stå där en stund och skölj sedan och skur. Porslinbadkar kan göra med ett mer slipande verktyg, som en pimpsten, men det är bättre att du använder en svamp för badkar av akryl och emalj för att undvika repor på ytan.

3-Vinäger – vinäger är en utmärkt lösning för porslinskar. Det är naturligt surt, vilket gör den idealisk för rengöring av vattenfläckar och tvålskum. Vad du kan göra är att fylla badkaret med varmt vatten bredvid fläckarna och hälla i tre koppar ättika. Låt det sitta så här ett tag och töm sedan vattnet. Du hittar fläckarna superlätta att ta bort.

4-Schampo – schampo kan verka som ett ovanligt rengöringsmedel, men det fungerar. Spruta helt enkelt lite direkt på badrumsfläckar och skrubba. Schampot gör tricket tillräckligt bra mot tvålskum. Du kan också använda den för att lysa kromkranar och andra komponenter. Det bästa med schampot är att det är säkert och inte skadar ditt badkar på något sätt.
Som du kan se har du några rengöringsalternativ att ta itu med badkaret med. Det råder liten tvivel om att de kommer att underlätta en hel del den här städrutinen.