Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

5 fantastiska tips och tricks för rengöring av badrum

Badrummet är dit vi går och städar oss själv och det säger sig självt att det alltid ska hållas rent och snyggt. Men erkänn det – att skrubba badrummet är inte precis en favorit när det gäller husarbeten.

Men rengöring av badrum kan göras snabbt om du följer några tekniker och använder rätt verktyg.

Följ dessa enkla men effektiva tips och tricks för rengöring av badrum:

Rengör din dusch med vinäger

Använd vit vinäger för ett billigt men ändå effektivt sätt att hålla dina duschplattor rena och smutsfria. Allt du behöver göra är att värma lite i mikrovågsugnen, spraya det på plattorna medan det är varmt och sedan använda en skrubbborste för att ta bort smutsen.

Du kan lägga till 1 matsked diskmedel för att dölja lukten om det stör dig.

Ta bort mögel eller mögel med blekmedel

Mögel byggs upp på badrumsytor över tid. Det är vanligt och kan bli av med snabbt. Blanda 1/4 kopp blekmedel med 6 koppar varmt vatten för att göra ett effektivt men ändå billigt rengöringsmedel. Använd en ren diskborste för att skrubba väggarna och skölj noggrant med vatten.

Använd bakpulver för att bli av med mögelfläckar

Ibland, även efter rengöring av ditt badrum, kvarstår några mögelfläckar. Bli av med dessa envisa fläckar genom att göra en bakpulver. Täck fläckarna med pastan och låt den stanna i 3-4 timmar och den ska vara borta! Skölj med vatten efteråt.

Rengör avloppet med natron och vinäger

Det stämmer, bakpulver och vinäger är här för att rädda dagen igen. Om ditt badrumsavlopp avger en obehaglig lukt, bli av med lukten genom att blanda 1 kopp natron och 2 koppar vit vinäger.

Häll blandningen i avloppet och det ska bryta upp fett som har härdat. Efter en halvtimme, spola ut det med varmt vatten.

Byt ut din skrubb med ett torkark för att ta bort tvålskum

Tvålrester på badkaret eller duschen kan vara envisa och svåra att ta bort. Söm skrubben och gå till ett torkduk. Tillsätt bara några droppar vatten och gnugga försiktigt bort tvålskummet.

Du kan också använda ett torkduk för att få tillbaka kranarna och andra kromarmaturer i badrummet!