Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

5 hemliga knep för enkel hem rengöring

Rengör tvålskummet effektivt

Tvålskum är en smärtsam uppgift att utföra, eller hur? Du bör skrapa av den med en plastkitt. Många av oss visste inte, men med spackel sparar du halva tiden du tar bort avskummet med en svamp. För att undvika avskalning i framtiden, använd tvålgeler eller syntetisk vätska eftersom de inte bildar avskum lika lätt som tvålarna gör. Det hjälper dig att hålla badrummet rent länge utan att någon avskum bildas på ytan.

Damm regelbundet

Människor använder trasor för att damma, okej förstått. Att använda en fjäderdammare sparar dock mycket tid. Dessa dammsugare har visat sig vara mycket effektiva vid rengöring av bilder, persienner och till och med områden som annars är svåra att nå. Det tar bara några minuter att damma med en fjäderdamm. Så du kan till och med börja minuter innan en gäst kommer med kort varsel. Om du inte har dammat av områdena för länge sedan kan du behöva en trasa för ändamålet eller annat, damm är det bästa sättet att komma undan med lätt dammfilm på ytor.

Har glänsande rostfritt stål

Utan tvekan ger rostfritt stål ett vackert, fläckbeständigt utseende, men det fläckar också ut och bildar fingeravtryck snart. Det bästa sättet att hålla rostfritt stål rent och glänsande är att använda mineralolja för att torka av diskbänkar, bänkskivor och andra stålytor. Varför? Mineralolja har en tendens att öka motståndet och avvisa vatten vilket ytterligare förhindrar att fastnat material sätter sig på stålytan.

Gå bort med lukten från bortskaffandet

Om du har illaluktande avfall, rengör dem bättre regelbundet. För en snabbare process, släpp apelsinskal eller citron i avloppet. Kör nu bortskaffandet i nästan 15 sekunder, släpp några isbitar och kör det för andra gången. När du stänger av bortskaffandet, använd en propp i diskbänken och fyll den med vatten tills den är halvfull. Slutligen dra ut proppen och låt vattnet spola ner i bortskaffandet och ge dig en naturlig fräsch doft.

Gör dina fönster strutsäkra

En fönsterrengöring och pappershandduk skär inte alltid strimmorna. Vid små fönster, använd bättre tidningar för att rengöra glaset och håll bort strimmor. För större fönster är den bästa idén att använda en gummiskrapa. Det sparar tid och gör det möjligt att nå kanter som ackumuleras med mycket smuts och smuts.