Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

5 steg för att rengöra husdjurets fläckar och lukt från mattan

Oavsett hur mycket du tränar dem har vissa husdjur en vana att göra dina mattor, klädsel och andra platser smutsiga genom att kissa på dem. Det här är en känslig fråga, oavsett hur bekväm du är med hela idén, kommer dina gäster att bli chockade att se dina smutsiga mattor och klädsel, och det kommer säkert att lämna ett dåligt intryck på dig.

Många gånger bestämmer våra husdjur att urinera utanför sin kattlåda, och sådana incidenter kan bli för dåliga att bli av med. Du måste lägga mycket tid och energi på att döda lukten helt. Den fula lukten kan hänga i veckor eller eventuellt tills du bestämmer dig för att rengöra den med hjälp av professionella rengöringsmedel.

Uppenbarligen är det galet att ringa en rengöringsorganisation varje gång husdjuret skadar locket, men det finns faktiskt många rengöringslösningar som kan vara lika kraftfulla som expertresultaten från erfarna rengöringsmedel. Det betyder inte att du ska göra jobbet själv hela tiden.

Kolla in dessa grundläggande rengöringssteg du kan prova nästa gång ditt husdjur förstör din matta.

Steg 1 – Handla snabbt – Det första och viktigaste du måste tänka på är att försöka evakuera husdjurets fläckar omedelbart när det händer. I vissa fall skulle det vara svårt att göra det här jobbet eftersom de flesta gånger husdjuret fungerar på platser som är svåra att nå. Det är dock ditt jobb att hitta det specifika smutsiga området och ta bort fläcken innan den torkar ut.
Steg # 2 – Det första steget – när husdjurets fläck hittas måste du lägga papper eller handdukar och försöka evakuera så mycket du kan. Genom att göra detta kommer du att ha mindre att rengöra, men olyckligtvis måste du lägga ytterligare ansträngningar för att bli av med den dåliga lukten.
Steg 3 – Rengöring av fläcken – När du har absorberat fläcken är det den perfekta möjligheten för äkta rengöring. Gör en blandning av lika mycket vatten och vit vinäger eftersom det tar bort lukten och desinficerar fläcken också. Häll först blandningen och applicera sedan lite bakpulver på fläcken. Vänta i 5 till 10 minuter och skölj lösningen med vatten, skölj sedan vattnet med en ren handduk. Du kan upprepa dessa procedurer tills du är helt nöjd med att lukten har gått.
Steg # 4 – Gnugga inte ytan hårt – Vissa människor har en fel uppfattning om att gnugga området kommer att göra det renare. Tork bara ut området med en handduk eller papper försiktigt. Hyra en professionell mattrengörare för att göra rengöringsuppgiften till en problemfri upplevelse.
Steg # 5 – Luktneutralisatorer – Det är ett faktum att oavsett hur mycket du anstränger dig för att rengöra mattan, kommer lukten att förbli länge. Du kan spruta luktneutraliserare för att döda dessa hemska dofter. Hyr helt enkelt ett professionellt mattrengöringsföretag för att göra jobbet åt dig enkelt.