Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

6 användbara tips för rengöring av badrum

Badrummet består av olika ytor som kan samla rost, vattenfläckar, tvålfläckar och mögel. Det finns kromytor, glas, porslin, mässing och glasfiber som du borde veta hur du effektivt rengör utan att skada det. Så här är några användbara tips om hur du effektivt kan rengöra dessa olika ytor utan att skada den och rengöra den utan att bryta ryggen.

1. För keramiska plattor är det viktigt att komma ihåg att keramiska plattor är mottagliga för repor. Det är därför det är viktigt att du endast använder icke-slipande eller lätt slipande rengöringsmedel för att gnugga bort fläckarna. Om fläckarna är svåra att ta bort bör du först blanda en lösning för att mjuka upp den och göra det enkelt för dig att ta bort. För varje 1 liter vatten bör du blanda 3/4 buk blekmedel. Detta mjukar effektivt fläckarna och gör det lättare för dig att rengöra.

2. För porslin kommer du att märka att det kommer att finnas hårda vattenfläckar och tvålfläckar. Det första steget i rengöring är att applicera en kemisk rengöringsmedel avsedd för porslin. Applicera den och vänta i 30 minuter så att den tränger igenom fläcken. Efter 30 minuter kan du nu gnugga eller skura ytan. Det finns också mineralborttagare för hårt vatten som du kan använda som är effektiva för att ta bort hårda vattenfläckar.

För att undvika att skada ytan, bör du använda ett icke-slipande rengöringsmedel för att gnugga ytan på din porslinarmatur.

3. För toalettskålarna är interiören benägen för mineralavlagringar i hårt vatten. Använd en toalettborste med långa handtag och blötlägg även interiören med blekmedel. Detta gör det lättare att ta bort fläckarna. För hårda vattenmärken kan du ta bort en pimpsten. Kom alltid ihåg att du aldrig bör blanda olika typer av toalettrengöringsmedel tillsammans eftersom det kan avge giftiga ångor.

4. För glasduschdörrar och speglar rekommenderas att du använder en rengöringsprodukt utan streck. Glasdörrar och speglar i badrummet är benägna för mineralvattenavsättningar i hårt vatten som kan göra det tråkigt och smutsigt. För att ta bort denna insättning bör du använda en mineralvattenborttagare. Det kommer att mjuka upp mineralerna och göra det enkelt för dig att gnugga det av speglarna och glasdörrarna.

5. Nästa steg i rengöringen av hela badrummet är att applicera desinfektionsmedel för att hålla badrummet groddfritt. Du kan också använda badrumsfräschare för att hålla ditt badrum luktande friskt och rent.

6. Badrummet bör rengöras ofta för att undvika fläckar som kan vara mycket svåra att ta bort.

Tänk på dessa tips så kommer du definitivt att ha ett renare och fräschare badrum.