Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

6 städuppgifter du kan hantera på mindre än en timme

Om du inte tycker om att ägna en hel dag eller hela helgen till städuppgifter är du inte skyldig. Du lever knappast för att städa ditt hem varje ledig minut du får, och du ska inte göra det. Städning i hemmet bör vara en uppgift som du deltar i med ett tydligt sinne för de fördelar det medför. Det bör också vara en uppgift du är väl förberedd och redo att slutföra så snabbt och med mindre ansträngning som möjligt.

Här är några tips som lär dig att hantera sysslor på under en timme:

Spraya ner duschen – om att skrubba badrummet är din minst favorit sak i världen, bör du använda möjligheten att spraya din dusch varje gång du använder den. En enkel blandning av vinäger och vatten gör tricket snyggt och skyddar mot tvålskum och hårt vattenavlagringar. Tänk dig hur mycket ansträngning detta kommer att spara dig på lång sikt.

Dammsugarmöbler – varje gång du dammsuger mattorna kan du också ta itu med dina möbler. Du kan göra det med hjälp av din klädselrengöring. Lyft bara kuddar och dammsug under. Kör också en snabb rengöring över andra delar av klädseln. Det tar knappast mycket tid, men räknas säkert som ett effektivt sätt att minska damm i rummet.

Ta bort fett från köksskåpen – om du lagar mat regelbundet hemma är det troligt att dina köksskåp blir klibbiga med tiden. För att de-gunk dem, bör du använda en specialiserad krämrengöringsprodukt. Torka snabbt med en mikrofiberduk och kolla hur effektiv en sådan lösning är.

Rengör takfläkten – ett föremål i rummet som sannolikt orsakar något av röran är takfläkten. Om knivarna och andra föremål blir för dammiga kan damm spridas över hela rummet. För att förhindra detta, se till att du rengör fläkten regelbundet. Använd en gammal örngott för att placera över vart och ett av knivarna så att dammet hamnar inuti.

Återställ glansen till rostfritt stål – om du vill få en yta att gnista igen, blanda en tesked diskmedel med en liter kranvatten. Ta en mikrofiberduk och gnugga lösningen på fläckiga områden och områden med fingeravtryck. Skölj endast med rent vatten och torka med en ren handduk omedelbart efter.

Rengör fönstren – använd en mikrofiberduk och en fönsterrengörare för att lysa upp fönstren. Om rummet har persienner, sänk ner dem och ta itu med en gammal strumpa. Det tar lätt dammet ur varje enskild bit. Slutligen kan du dammsuga tygskydd och draperier för att förhindra dammansamling på dem.

Genom att följa dessa tips kan du förbättra din rengöringsrutin avsevärt. Det blir inte bara lättare för dig att ta itu med hushållsrengöringsarbeten, utan platsen kommer totalt sett att vara renare.