Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

Bästa och enkla tips för rengöring av badrum

Även om du kanske önskar att du kunde, behöver du inte anställa en hembiträde för att få ditt smutsiga badrum glittrande! Följ bara några av dessa tips så kommer ditt badrum att se ut som nytt på nolltid.

För att rengöra fönstren och speglarna i ditt badrum behöver du inte en dyr rengöringslösning. Allt du behöver är att blanda 1/3 kopp vit vinäger och ¼ kopp spritalkohol i en 32 oz sprayflaska. Späd den med vatten.

När dina speglar är gnistrande kan du flytta till de andra, mörkare hörnen på ditt badrum. Använd bilvax två gånger om året för att undvika vattenfläckar på dina glasdörrar och duschväggar. Det kan tyckas som ett konstigt förslag, men det hjälper.

På en mer regelbunden basis bör du torka av duschen – efter varje användning – för att undvika ansamling. Naturlig tvål orsakar inte heller så mycket tvålskum som andra tvål gör.

Du kan spraya en citrusbaserad rengöringsmedel i din dusch en gång i veckan. Se till att vänta cirka 10 minuter innan du torkar ner det – låt rengöringsmedlet börja lösa upp smutsen. Duschdraperier är lätta att tvätta, det är bara att fästa dem i tvättmaskinen.

För att eliminera ringar runt din toalett, häll 1 kopp vit vinäger i toaletten en gång i månaden. För att rensa avlopp, häll en kopp natron och sedan en kopp vit vinäger i avloppet. Vänta minst en timme och spola sedan med varmt vatten. Gör detta en gång i månaden för att bli av med uppbyggnad.

För att förhindra att mögel blir ett problem, spraya ditt badrums tak någonsin sex månader med en 50/50 lösning av väteperoxid och vatten. Peroxid är en säker blekmedel som inte skadar dig eller miljön. Spruta bara på blandningen och lämna den. Om du redan har mögel, vänta 2 timmar och spraya sedan igen. Vänta sedan 24 timmar och spraya om det behövs igen.

Följ bara dessa tips för rengöring av badrum, så kommer du säkert att se en skillnad i ditt badrums renhet. Om du bara kunde hålla din bil så ren.