Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

Bästa sätten att ta bort mattfläckar framgångsrikt

Ett av de vanligaste problemen vi möter i vårt dagliga liv är att ta bort fläckar från mattor. Hur försiktig man än är, att färga mattan på något sätt eller det andra är oundvikligt. Mattor som väl har installerats kan inte tas bort från deras plats och detta ger oss själva utmaningen att ta bort fläckar från mattor. Speciellt ämnen som ketchup eller kaffe tenderar att lämna en fläck på för alltid.

Även om det är mycket svårt att ta bort fläckar från mattor, kommer den här artikeln att hjälpa dig med sätt att göra det utan stora svårigheter.

Vanliga matta fläckar och sätt att behandla dem

Här i den här artikeln tillhandahålls en checklista över de vanligaste fläckarna tillsammans med sätt att rengöra fläckarna.

1-Kaffefläckar – kaffefläckar står för de flesta mattfläckar som ger din matta ett smutsigt utseende. Det primära steget är att omedelbart suga upp så mycket kaffe som möjligt genom att använda ett bläckpapper. Om det inte finns bläckpapper i ditt hem kan du använda servetter och till och med en trasa så länge syftet är uppfyllt. Nu för att ta bort kvarvarande fläckar kan du använda en rad produkter som finns tillgängliga i stormarknader. Om du vill gå med hemprodukter kan du använda en blandning av vinäger och vatten tillsammans med ett tvättmedel. Skölj den igen och igen tills fläcken har rensats helt. Naturligtvis, om fläcken är tillräckligt stor och du inte tror att du kommer att kunna rengöra den själv, kan du anställa en städtjänstleverantör som tar hand om fläcken åt dig.

2-Bläckfläckar – den här typen av fläck kräver speciellt omnämnande. Här gnuggar inte första steget mattan med en trasa. Snarare bör man använda alkohol för att rengöra fläcken eftersom alkohol löser upp bläcket. Använd destillerad alkohol eller kommersiellt tillgänglig rengöringsalkohol. Blöt trasan i alkohol och tappa den på fläcken. Som nämnts tidigare, förhindra att gnugga mattan. Fläcken försvinner så småningom med dabbning upprepade gånger. Torka nu platsen med dammsugaren. Man kan till och med använda nagellackborttagare om fläcken är av stor storlek.

3-Sällskapsdjurfläckar – Sannolikheten för att ha en sällskapsdjurfläck på mattan är ganska hög om du äger ett husdjur. Både fläcken och lukten tenderar att förbli på grund av fläckar hos husdjur. Det första steget är att ta hand om röran. Detta följs bäst genom att fukta fläcken med vatten och rengöra den försiktigt med en trasa upprepade gånger. Använd sedan vakuum för att torka fläcken. Man kan använda en deodoriserare för att ta hand om lukten. Du kan till och med ta hjälp av proffs. Du kanske tänker på var du kan hitta mattrengörare i närheten av mig, men det kan göras enkelt i alla byråer som arbetar med en hantverkare.

4-Blodfläckar – Blodfläckar kan vara fasta och kan rengöras med kallt vatten och en blandning av hårt tvättmedel sprutas över det och gnugga det upprepade gånger på ett noggrant sätt.
För att hålla mattan ren från vanliga fläckar kan du följa stegen ovan. Men om du har svårt kan du alltid hyra mattrengöringstjänster som gör jobbet åt dig.