Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

Hjälpsamma golvrengöringstips

Idag finns det flera typer av golv på marknaden. Varje typ av golv har sina egna rengöringsåtgärder.

Vinyl är en vanligt förekommande typ av golv. Det är också en av de vanligaste typerna av golv som är lätta att rengöra. De flesta golvrengörares tips är att helt enkelt polera vinylgolv med golvkartor tvättade eller doppade i tvål och vatten. Det finns färdiga blandningar av rengöringslösning speciellt gjorda för vinylgolv.

Trägolv kräver å andra sidan olika typer av rengöringsmetoder. Rengöring beror på vilken trätyp golvet är tillverkat av. Generellt sett rekommenderas det att du använder en mild alkalisk lösning. Viktigast av allt bör du inte glömma att skölja trägolvet med vatten efter att du har applicerat rengöringslösningar i det. Genom att göra detta förhindras vattenabsorptionen av träet som gör att ditt golv håller.

Precis som trägolv behövs noggrann vattensköljning även om du har keramiska golv. Detta är ett måste, särskilt om du använder en syrabaserad rengöringslösning. Studier visar att syrabaserade lösningar angriper injekteringsbruk, vilket försvagar den keramiska typen av golv.

Om syrabaslösning är lämplig med keramiska golv rekommenderas det inte med naturlig marmor. Golvrengöringslösningar, som är syrabaserade, försvagar marmor som leder till skadat golv. Dessutom kan för mycket användning av alkaliska rengöringslösningar också ge negativa effekter på ditt marmorgolv. Undersökningen visar att alkaliskt ljusar marmorgolv.

Golvtyper skiljer sig från plats till plats. Det kan finnas två ställen där du stöter på samma typ av golv men du tänker eller känner det annorlunda. Det kan bero på hur golvet rengörs och underhålls.

Rengöring av golvet kan vara en lätt uppgift att göra, men i praktiken är det inte. Det finns många överväganden du måste utföra innan du kan se ett positivt slutresultat.