Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

Mattrengöring Tips & tricks från proffs

Oavsett hur hårt du försöker hålla hemmets mattor rena blir de oundvikligen smutsiga. Golv ser generellt mycket fottrafik. Det är inte lätt att hålla mattan lika ren som de flesta andra golvytor. Smuts, smuts och fläckar fastnar i mattans fibrer och kan inte lätt tas bort som andra golvytor. Så trots dina bästa ansträngningar för att hålla dina mattor rena kommer något så småningom att göra det smutsigt – leriga skor, spill, husdjursolyckor, barn och mer.

Men bara för att dina mattor blir smutsiga betyder det inte att du är försvarslös. du behöver bara känna till dessa praktiska tips och tricks som många professionella mattrengörare använder!

De bästa mattrengöringstipsen

Professionella mattrengörare vet vad som fungerar när det gäller att göra mattor rena:

1-Gnugga inte fläckar; stryk dem istället. Om du ser några fläckar på mattan, inte gnugga dem för att försöka få ut dem. Tork dem istället försiktigt med mattrengöringsprodukter och en ren svamp eller trasa. Denna teknik gör att en liten mängd tryck kan suga upp fläcken utan att gnugga, vilket bara får fläckens partiklar att gå djupare in i mattans fibrer.

2-Använd club soda: I händelse av att du inte har någon mattrengörare hemma är det näst bästa att använda club soda som en mattor. Om det inte fungerar att blöta ut området med klubbsoda, blanda det med en del vit vinäger och lägg sedan lösningen på hela det färgade området och låt det stelna i cirka 15 minuter. Skaffa en ren svamp och fortsätt att utplåna området. När fläcken är borta, skölj platsen med varmt vatten.

3-Använd en kam för att ta bort godis: Om du har barn, kanske du redan har upplevt godis fastnat i mattan och undrat hur det är för att få ut det! Nästa gång det händer dig, ta en kam eller en smörkniv och försök att ta bort den. Använd sedan en vatten- och mild tvålösning och tork ut området med en svamp.
4-Använd organiska mattrengöringsmedel för husdjursolyckor: Om du har husdjur kommer olyckor på mattan att hända och de kan kräva att du gnuggar snarare än torkar. Det är därför det rekommenderas att använda organiska rengöringsmedel som är fria från hårda kemikalier som kan skada mattan.

Den bästa klädstädaren rengör också mattor

Det bästa sättet att rengöra fläckar och smuts från mattan är att ha ett rengöringsmedel till hands. På så sätt kryper du inte runt huset och försöker hitta naturliga ingredienser. Men när du letar efter en effektiv mattrengörare är det bäst att hitta en som också fungerar på klädsel så att du får mer valuta för pengarna. Precis som matta måste du vara försiktig när du rengör klädsel för att inte skada dess känsliga fibrer. Och de bästa klädstädarna är skonsamma, men kraftfulla formler förstör inte dina stoppade föremål som soffor och matsalsstolar.

De mest effektiva soffstädarna är jordvänliga

Eftersom hela din familj förmodligen älskar att sova på dina soffor, får de mycket användning och kan bli smutsiga snabbare än de flesta mattor och andra stoppade möbler. På grund av deras frekventa användning måste du sannolikt rengöra dem regelbundet för att få dem att se bäst ut. Du vill använda en soffrengöring fri från syror, lösningsmedel och fosfater, vilket kan vara giftigt. Se också till att den också innehåller lågflyktiga organiska föreningar och är luktfri och rökfri.

Mattrengöringsprodukter som gör allt

Istället för att ha flera rengöringsartiklar som alla tacklar bara en sak, välj mattorengöringsprodukter som gör allt! På det här sättet har du mer plats i städskåpet och behöver inte oroa dig för att använda flera produkter. Bara en kraftfull mattrengörare är allt du behöver för att ta bort hårda fläckar. Leta också efter ett rengöringsmedel som inte kräver att du behöver göra någon hård skrubbning eftersom du riskerar risken att förstöra dina mattor och soffor.

Och glöm inte att också ge din matta och stoppade tyger en djup rengöring varannan månad för att få dem att se nya ut igen! Nu när du vet hur proffsen rengör mattor är du redo nästa gång du ser en fläck.