Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

Rengör ditt hem snabbt på under 20 minuter

Du fick precis ett telefonsamtal – “Överraskning! Vi ses om 30 minuter!” Usch. De dåliga nyheterna: Ditt hus är en röra. De goda nyheterna: Du kan fortfarande välkomna familj och vänner till ett rent, snyggt och snyggt hem genom att följa denna enkla snabbstädningsguide.

Snabbrengöringsguide

1. Bestäm rum
Det är inte dags att städa hela ditt hem från topp till botten.  Oddsen är att de kommer att vara vardagsrum, kök och badrum. Fokusera först på dessa rum.

2. Låt tiden göra jobbet
I badrummet: spraya toaletter, handfat och badkar med rengöringsmedel och låt dem sitta. I köket: lägg de flesta diskarna i diskmaskinen, fyll på diskbänken med vatten och blötlägg diskarna som inte passar. Spraya kamin och diskar med rengöringsmedel och låt dem sitta.

Det är det nu gå vidare till punkt 3, vi går för fart här.

3. Samla röran
Använd en stor låda eller plastkar, flytta från rum till rum och samla alla föremål som inte hör hemma eller som ska läggas bort. Om föremål lätt kan tas bort, gör det. Om inte, lämna dem i rutan och lägg dem bort när ditt företag har lämnat. Rensa ytor på böcker, tallrikar, tidskrifter, leksaker etc. Stäng lådan i ett extra sovrum eller annat rum som besökare inte kommer in i.

4. Golven
Sopa eller dammsuga områden med hög trafik, som korridorer, mitt i ett rum, runt stolar och möbler. Det är inte dags att flytta möbler och göra ett grundligt jobb, det måste gå snabbt. För vinylgolv eller trägolv, ta en fuktig trasa med rengöringsmedel och spot tvätta för att bli av med särskilt otäcka spill eller fläckar. Det finns ingen tid att tvätta hela golvet.

5. Torka ner och avsluta
Avsluta disken som blötläggs i diskbänken. Ta en tvättduk och torka ner köksbänkar, spis och bord. Torka av bänkskivor, handfat, toaletter och badkar.

6. Fräscha upp
Sprid en bra spray till ditt hem med en liten uppfräschare, Öppna fönstret på varma dagar eller ett par ljus med god lukt med ljus