Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

Tio tips för att hålla ditt badrum rent och organiserat

Badrummet är ett av de mest använda rummen i huset så det är lätt för det att snabbt bli oorganiserat, smutsigt och rörigt. För att göra det enklare att organisera ditt badrum är det alltid bra att börja med ett rent utrymme där du kan arbeta. Här är några användbara tips för att göra det enkelt att städa och organisera ditt badrum.

Fem tips för att hålla badrummet rent

· Börja med bänkskivor och runt tvättstället, torka av ytorna och torka av med din favoritrengöringsmedel. Det är enkelt att hålla kranar och tappar rena med en gammal tandborste, som också är bra att använda för injekteringsbruk och svåråtkomliga delar av toaletten. Se bara till att hålla dina rengöringstandborstar borta från de “riktiga”!

· Nästa är toaletten, lägg lite rengöringsmedel inuti tarmen för att suga medan du arbetar på andra delar av rummet. Ta bort eventuella föremål från tanken, torka av den och se till att du kommer ihåg handtaget och bakom gångjärnen på sätet där hår, smuts och damm lätt byggs upp. Torka av utsidan av locket och toalettstolens ovansida och botten. Torka av tarmen på toaletten och runt basen där den bultar mot golvet, en ofta försummad plats.

· Om du har mycket tvålskum i badkaret eller duschen, spraya ner ytorna när du börjar rengöra rummet för att spara tid. Använd en icke-slipande skurplatta och skölj helt ren. Glöm inte kranarna, tvålhållarna och duschridån.

· Sopa upp allt damm och hår som har ackumulerats på golvet med en kvast eller torrmopp eller till och med dammsugaren och kom ihåg att också komma in i garderoben. Använd nu en våt mopp och lite rengöringsmedel, torka ner golvet och låt torka. För ett gott mått, svep en gång till efter att golvet har torkat för att ta bort eventuella hårstrån eller skräp som kan ha smygt in igen.

Fem tips för att hålla badrummet organiserat

· Häng en billig skopåse av plast på baksidan av dörren eller inuti garderoben och stoppa några fickor med upprullade handdukar och tvättdukar.

· Håll lådorna ordnade efter kategorier som smink i en, första hjälpen i en annan och hårvårdsprodukter i ännu en. Hårtorkar och locktång kan hängas på krokar på väggar eller dörrar för att spara låda eller hyllutrymme.

· Extra rullar toalettpapper kan förvaras ovanpå toalettbehållaren eller på en spindel i garderoben eller till och med bredvid toaletten. Om utrymmet är överlägset, använd smala, vertikala skåp eller hyllor som kan passa i nästan vilket område som helst och är perfekta för att hålla toalettpapper, flaskor schampo, tvål och handdukar.

· Om ditt badrum eller garderoben är tillräckligt stor, använd mer än en hämmare eller korg för smutsiga kläder för att hålla vita och mörka åtskilda för att spara tidssortering på tvättdagen.

· Håll dig till en fast regel att ingenting ska förvaras löst under diskbänken eller i garderobshyllorna. Använd små plastkorgar för att hålla liknande föremål och allt snyggt på sin plats. Att använda plastbehållare hjälper till att eliminera röra och möjliggör enkel rengöring om något skulle läcka. Som med lådor bör liknande föremål hållas åtskilda i sina egna soptunnor.