Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

Tips för badrumsvård för en obefläckad finish

Dessa badrumsvårdstips skapades för att hjälpa dig att hålla ditt badrum snyggare utan alltför mycket ansträngning. Badrummet är ett viktigt område i ditt hem; det är ett av sätten du gör intryck på dina gäster. Detta kan sätta mycket press på dig att behålla ett obefläckat badrum. Naturligtvis håller du det “hygieniskt” hela tiden, men “obefläckat” är inte alltid möjligt. Rostfläckar, tvålskum och smutsig injekteringsbruk hindrar vissa människor från att uppnå den “obefläckade” prestationen.

Om ett badrum som ser ut som nytt varje gång är det du strävar efter, är dessa tips för badrumsvård något för dig. När du väl har fått den första badrumsrenoveringen, något som jag vill kalla master rengöringssessionen, ur vägen, bör det vara en bris att hålla det uppe. Låt mig bara påminna dig om att det tar regelbundet underhåll att hålla alla delar av ditt hem obefläckade. Med detta sagt kommer vi att dela upp detta i två delar: “master badrumsvårdstips” för att ta ditt badrum från smutsigt till spektakulärt och “vardagliga badrumsvårdstips” för att hålla ditt badrum renare regelbundet.

Tips för badrumsvård:

 • Det här är inte dags att skämma bort från kraftfulla produkter eller professionella tjänster. Om du har att göra med överväldigande smuts, rost och uppbyggnad är det okej att använda blekmedel för att skära igenom månader eller år av försummelse.
  Om du använder hårda kemikalier, se alltid till att du har tillräckligt med ventilation för att förhindra att du andas in dem. Underskatta inte ångorna.
 • Om det finns vissa fläckar som är särskilt smutsiga, använd först behandlingar och rengöringsprodukter för badrum på dessa områden. Låt produkterna tränga igenom medan du tar på dig andra områden.
 • Använd stålull eller skrubbare med extra fasta borst för att skrubba – använd alltid handskar!
 • För badkar och handfat som behöver särskild uppmärksamhet, fyll upp diskbänken med så varmt vatten som möjligt och tillsätt antingen blekmedel eller annat kraftfullt rengöringsmedel som är känt för att ta bort fläckar.

Tips för vardagliga badrumsvård:

 • När badrummet är i bättre skick kan du börja använda mildare rengöringsprodukter för din vardag.
 • Använd förvaring för att hålla röran i schack. Detta gör det lättare att torka av ytor.
 • Om du inte har ett sätt att ventilera luft i ditt badrum kan det uppmuntra mögel och ta längre tid för dina handdukar att torka. Ge ditt badrum en hand och låt dörren vara öppen så att fukt tränger ut.
 • Håll en skrubbare i duschen så att du kan ta hand om eventuella fläckar medan du är där inne. En mindre fläck att oroa sig för kommer städdag
 • På tal om städdag, ägna en dag i veckan för att städa ditt badrum. Du kan antingen använda den dagen för att städa alla dina huvudrum eller bara ett rum åt gången.
 • Ta en dag i månaden för att göra regelbunden djuprengöring på dina rum. Det innebär att du applicerar en injekteringsrengörare på dina plattor, desinficerar din toalettskål och badrumsgolv etc.

Grout Cleaner Dilemma

Att ha en bra injekteringsmedel kan förändra ditt liv. Jag vet att det verkar som ett djärvt uttalande men det finns bara något med att dina plattor lyser som nya som får hela rummet att lysa ljusare. Problemet är att användning av en kraftfull injekteringsmedel också innebär att man använder hårda kemikalier. Ingen vill ha det, särskilt efter en intensiv djuprengöring. En av de bästa injekteringsmedel för injekteringsbruk som jag har använt är faktiskt jordvänlig och kräver inte omfattande skrubbning.

Uppgradera till en tvålborttagare

En tvålskumborttagare är en av de rengöringsprodukter för badrum som kan göra skillnad i din rutin. Om du undrar vad du kan göra för din duschdörr eller gardin, är en av de bästa produkterna du kan använda en tvättborttagare utan tvätt. Det tar verkligen hårt arbete ur det och låter dig enkelt ta bort tvålskum på några minuter.