Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

Tips och råd för rengöring av porslinsplattor

Porslinplattor är kända för att öka skönheten i alla hem. Dessa är dock dyra och kräver extra försiktighet vid installation eller rengöring för att säkerställa att allt görs på rätt sätt.

Det rekommenderas ofta av experter att anställa professionella städare när det gäller städning, men många husägare väljer att göra jobbet på egen hand.

Genom att helt enkelt följa några tips kan du till och med hålla brickorna rena och fläckfria. Innan rengöringsarbetet påbörjas måste du dock känna till de olika typerna av porslinskakel, som är:

  • Polerad
  • Strukturerad
  • Oavslutat
    Kom ihåg att alla dessa typer kräver olika sätt och försiktighet när rengöring utförs.

Kakelrengöringsfrekvens

Dessa typer av kakel ska svepas, rengöras eller dammsugas och torkas varje dag. Detta kommer att stoppa utvecklingen av jord som så småningom kommer att behöva starkare rengöringslösningar som kan skada plattans yta. Se till att hela golvet sopas för att ta bort jord och damm. Vid den tiden använder du dessa strategier för att torka golvet efter att ha övervägt vilken typ av porslinskakel.

Oavslutad porslinskakel

Använd en våtservett för att våta golvet med en mild lösning. Fördjupa en region i taget och applicera vattnet med moppen för att släppa ut jorden. Gör torka av torka och använd den för att driva ut jorden och kvarvarande lösning. Vid den punkt då hela golvet har tvättats, spola med vatten för att utvisa lösningen och eventuell kvarvarande jord.

Polerad porslinskakel

Du måste använda samma metod som uttryckt för oavslutad kakel, men använd nästan hälften mindre rengöringslösning eller kemikalie jämfört med oavslutad porslinplatta. När du är klar med att tvätta plattan, pressa torka av torkduken och torka golvet som torrt så att vattenfläckar inte syns.

Texturerad porslinskakel

Även i denna typ av brickor måste du följa samma rengöringsmetod först och sedan följa fler steg. Rengör golvet genom att använda lösningen enligt tillverkarens rekommendationer. Använd en stark kvast för att lossa smutspartiklarna på den strukturerade ytan efter vätning med skumvatten. Tvätta ordentligt för att utvisa ansamling av rengöringsmedel och kvarvarande smuts. Om du tycker att det här är alldeles för mycket arbete för dig, anställ bara helt enkelt kakelrengöringsbaserade proffs för att göra det bästa jobbet för dig!

Saker att tänka på

Tänk på att porslinsplattor i tvättrum, dusch kan samla tvål eller schamporester och vattenfläckar.
Använd ett känsligt slipande material, till exempel bakpulver för att utvisa tvålrester och vattenfläckar. Tvätta ordentligt och torka snabbt för att undvika vattenfläckar.
Om det finns spill eller torkad lera på golvet kan det kräva lite skrubbning med hjälp av en skrubbare eller en mild borste.