Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

Topp 3 sätt att ta bort lukten av hundurin från mattor

Det är mycket svårt att ta bort lukten från hundurin från mattan,men med rätt åtgärder för att städa upp hundurin kan hemmet vara relativt friskt och rent. Här är några steg för att ta bort lukten av hundurin från mattor:

Agera snabbt

Det första steget är att agera snabbt och försöka ta bort hundens urin så snart som möjligt. Försök att torka mattan medan den fortfarande är våt för att eliminera majoriteten av urinen direkt. Att agera snabbt ser till att lukten som orsakar bakterier avlägsnas, vilket innebär att det bara finns behov av att rensa upp den våta fläcken som finns kvar. Blotting-åtgärden görs bäst med flera kökrullark. Fortsätt att torka mattan tills det mesta av fukten avlägsnas och börjar kännas ganska torr.

Luktavlägsnande

Det finns en mängd olika alternativ för att ta itu med lukten, som kan sträcka sig från kommersiella produkter till hemlagade rättsmedel.

En enkel hemlagad botemedel är en 50/50 blandning av vatten och vit vinäger. Spraya blandningen över hela fläcken och använd en ren, luddfri trasa för att försiktigt bearbeta lösningen i mattan. Det är möjligt att förhindra att mattan blir för våt genom att tappa överflödig fukt så ofta. Även om vinägerna kommer att ha en stark lukt, kommer det snart att blekna och är ett mycket effektivt alternativ för att neutralisera ammoniak.

När mattan har rengjorts så mycket som möjligt och blottats för att suga upp fukt, vill du ta ett badkar med vanlig natron och strö det rikligt över fläcken. Bakpulverna måste bearbetas i mattfibrerna med en gammal tandborste eller fingertopparna medan du bär gummihandskar. Skimp inte på natron; se till att du lämnar mattan helt vit.

Dammsuga mattan

Ge mattan och bakpulver tid att torka helt innan du använder vakuum för att ge golvet en slutlig rengöring. Använd ett hårborttagningsmedel för husdjur eller annat tillbehör som kan hjälpa till att bryta upp alla områden med bakpulver som har vänt hårt och fastnat på mattan.