Hem Rengöring Tips

Rengör ditt hem !!!

Vad är Matta Ångrengöring

Ångrengöring av din matta är den mest grundliga rengöringen du kan få. Motsatt andra rengöringsmetoder som kemtvätt vet du faktiskt vart smutsen går. Det lämnar ditt hus och rullar iväg i lastbilen. Ångrengöringsmetoden använder den gamla tekniken för tvål och blötlägg, skaka och skölj med ångvarmt vatten. Nu är det rent. Än en gång applied för kemtvätt extraheras smuts och fläckar och lagras i en hålltank i lastbilen. Kemtvätt blötläggs och omrörs och lämnar kemikalier och smuts. Hela skölj- och extraheringsmetoden saknas. Det är som att blötlägga dina kläder i tvättmedel och sedan ta ut dem för att torka utan att skölja. Skulle du bära dem? Inte jag.

Så, hur fungerar det egentligen?

1. Mattan undersöks och förbehandlas med lämpliga lösningar.
2. Om tunga smutsiga områden behöver skrubbas, skrubbar det.
3. Förkonditioneringsapparaterna får en rimlig uppehållstid för att bryta ner mark och fläckar.
4. Den viktigaste processen är sköljningen med varmvatten. Vattnet på 180-280 grader sprutas vid cirka 600 psi och extraheras omedelbart. Denna process spolar bort smutsen och tar bort den helt från ditt hem och värmen lämnar din matta naturligt renad och lämnar praktiskt taget inga rester.
5. Slutligen är din matta trimmad med en matta kratta för att lyfta högen och ge effektiva torktider.
6. När du använder lastbilsmonterade enheter får du högre värme och bara slangar och trollstav tas in i ditt hem. Och torktiden minskas till cirka 2 timmar.

Ångrengöring rekommenderas av Shaw Carpet, Mohawk Carpet och många andra mattillverkare. Shaw och Mohahk är två av de ledande företagen och ångrengöring är den enda metoden som inte upphäver garantin.

Kom bara ihåg, om du väljer någon annan rengöringsmetod väljer du att bara göra dina mattor halvvägs rena. Ingen sköljning innebär ingen rengöring. Skulle du tvätta upp din bil och köra iväg utan att skölja? Skulle du äta av en tallrik som bara kom ur tvålvatten utan att skölja ut? Skulle du lägga ditt barn på mattan om det inte sköljdes ordentligt?